Házirend

Reméljük mindenki azért jön hozzánk, hogy kellemes és szép környezetben pihenjen és épüljön lelkileg. A házirend egy csendes, keresztyén üdülőotthon házirendje. Kérjük, hogy az üdülő a lelki erősödés és a közösség gyakorlásának legyen a helye!

A házirend ismertetése és betartatása a csoportvezető felelőssége.

Az üdülőházban tilos
  • Cigarettázni, alkoholt fogyasztani.
  • Idegeneket, vendégeket fogadni csak előzetes gondnoki egyeztetés után szabad.
  • Háziállat az üdülő területére nem hozható be.
  • Minden viselkedés igazodjon a Biblia mértékéhez.
Tisztaság

Az üdülő működtetése a gyakran kirándulók által ismert kulcsos házakhoz hasonló. A kedvező árakat csak akkor tudjuk tartani, ha minden csoport maximális önellátásra rendezkedik be. Ellenkező esetben főállású gondnokot kell alkalmazni, ami jelentősen megnöveli a költségeket. Éppen ezért a következők betartása minden csoport közös érdeke.
Az üdülőt tiszta állapotban adjuk át és minden csoporttól tiszta állapotban kérjük vissza.
Az épület és az udvar tisztaságára minden csoport köteles gondosan vigyázni. Étkezni a szobákban nem lehet. Ételt tárolni csak a konyhában szabad. Plédet, takarót, szivacsot stb. kivinni az épületből nem szabad (ezt még mások is szeretnék használni).
A falra ragasztani nem szabad, erre a célra rendelkezésre áll egy hirdetőtábla.

Napirend

Az épületen belül futkározni, labdázni nem szabad.
Az udvaron csak a kijelölt helyen lehet játszani, csoportos foglalkozást tartani. Focizni és egyéb labdajátékot a szemben levő iskola udvarán lehet, ott kiépített, kerítéssel körülvett pálya van (az iskolaigazgató engedélyével, erre szabad hivatkozni). Reggel 8 előtt és 22 óra után teljes csendet kérünk.
Az udvaron belül a műanyag székek szabadon mozgathatók. Az épületből a székeket (fa szék, fa asztal) nem szabad kivinni!

Érkezés és távozás

Csoportok érkezése minden szombaton 16 órától, távozás a következő héten, szombaton 10 óráig. Ettől eltérni csak előzetes megbeszélés alapján lehet.

Biztonság

A konyha felszereltsége alapján teakonyhaként üzemel.
Ha a csoport elmegy az épületből, minden ablakot és ajtók kérünk gondosan bezárni, behajtani, az autókat a zárt kapu mögött tárolni. Az esetleges besurranó tolvajok ellen ez az egy védelem van. Mi nem tudunk felelősséget vállalni semmi veszteségért. Több lehetséges baleseti forrás is van. Az udvaron a pincetető nem játszótér. A galériák lépcsője óvatosságot kíván. A bérbeadó semmilyen felelősséget nem vállal az esetleges anyagi károkért, bekövetkező balesetekért. Különös figyelemmel legyünk a tetőablakokra. Egy gyors nyári zivatar esetében elázhat minden, ami a szobában van és az épületben is károk keletkezhetnek, ezért, ha a csoport elmegy az épületből a tetőablakokat minden esetben, kérjük bezárni. Az utcai nagykapu egy „különös találmány”, használatát csak felnőtteknek ajánljuk, megfelelő „képzés” után! Az épület két szárnyában, a főbejárattal szemben van poroltó elhelyezve. Ennek működését legalább a csoportot vezető személy ismerje. A mellékelt tűzriadó tervet minden csoportvezető köteles megismerni és alkalmazni! Az üdülőben maradt tárgyakért és értékekért felelősséget nem tudunk vállalni. Ezért kérjük, a csoportok távozás előtt alaposan nézzenek körül.

Minden csoport annyi helyiséget használhat, amennyire szüksége van. A szállás elosztása a csoportvezető feladata.

A díjakat az üdülés befejezése előtt készpénzben, nyugta vagy számla ellenében kell a megbízott személyeknek rendezni.

A csoport köteles minden, rendellenes használat során keletkezett kárt megtéríteni. Az esetleges károk díját a gondnok, megfelelő mérlegelés után határozza meg. Amennyiben a csoport a javasolt díjat nem tarja elfogadhatónak, úgy a kárt új értéken saját maga rendezi. (Pl. vesz egy új poharat az eltört helyett stb.) Elveszett kulcs másolása 1.000 Ft.

Segítség

Gépészeti probléma (víz, gáz, villany stb.) esetén Weisz Csabát (06 20 886 2317) kell keresni.